Strona główna >> Fundacja >> Struktura >> Tomasz Misiak

Tomasz Misiak

Jest absolwentem Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, programu Managment Kanadyjskiego Instytutu Zarządzania oraz programu Global Leadership Seminar Georgetown University. Po okresie aktywności w organizacjach studenckich rozpoczął działalność samorządową we Wrocławskiej Radzie Miejskiej gdzie piastował funkcję Przewodniczącego Komisji Inicjatyw Gospodarczych. W latach 1999-2007 piastował funkcję Wiceprezesa Zarządu Work Service S.A, największej w Polsce agencji pośrednictwa pracy, której był założycielem. W latach 2005-2011 jako Senator RP piastował funkcje Szefa Komisji Gospodarki oraz brał udział w pracach Komisji Unii Europejskiej. Od 2011 roku do dziś właściciel i zarządzający Funduszem HMS Investment Fund LTD. Piastuje funkcje w Radach Nadzorczych spółek Exact Systems Sp. z o.o. oraz Hawe S.A. Tomasz Misiak jest laureatem licznych nagród biznesowych, m.in. Teraz Polska, Przedsiębiorca Roku Ernst&Young, Lider Przedsiębiorczości, Lider Rynku.